085- 060 5440

maandag t/m zaterdag
8:00 tot 16:30

Databekabeling: steeds belangrijker!

databekabeling

steeds belangrijker

Technologie evolueert en verandert voortdurend.  Gestructureerde bekabeling is een infrastructuur die bestaat uit kleinere, gestandaardiseerde elementen. Dental Medix installeert gestructureerde bekabelingssystemen in uw mondzorg praktijk. 

Databestanden worden steeds groter en de uitwisseling van bestanden moet steeds sneller. Waar u vroeger met een fosfor scanner een relatief klein bestand inscande heeft u nu een relatief groot bestand met een 3d OPG scanner. Dat vraagt veel van netwerken, de belasting neemt overal toe. (Elektrotechnische) installateurs krijgen steeds vaker de vraag om een bestaand netwerk uit te breiden. Maar veel installateurs of bijvoorbeeld uw lokale computerleverancier zijn vaak niet geschikt voor het aanleggen of uitbreiden van databekabeling. Het is een precies werkje waarvoor specialistische kennis en dure apparatuur nodig is. Een foutje kan duur zijn, want veel bedrijven zijn nergens zonder goed functionerend datanetwerk. Datakabels aanleggen is dus niet zomaar een kabel trekken.G

Onze werkzaamheden  zijn onder anderen het trekken van kabels, plaatsen van goot, patchen van kabels en het testen van de netwerkkabels maar natuurlijk ook het repareren van gebroken kabels, het oplossen van storingen of het herindelen en aanpassen van een huidig systeem. Zelf het certificeren van uw netwerk is uiteraard mogelijk bij ons.

 

soorten kabels

Coaxiale kabels

Coaxkabels zijn een soort transmissielijn die hoogfrequente elektrische signalen met weinig verlies vervoeren.

Coaxkabels worden vaak gebruikt voor:

  • Kabeltelevisie
  • Telefoon
  • Breedband internet
  • Computergegevens
  • Radiozender en ontvangers aansluiten op antennes

UTP kabels

Twisted-pair-kabels worden vaak gebruikt om woonhuizen en bedrijven met een telefoonmaatschappij te verbinden. Dit soort kabels dateert uit het tijdperk van radio en telegrammen en is eigenlijk uitgevonden door Alexander Graham Bell!

Er zijn twee soorten twisted pair-kabels:

  • Afgeschermd getwist paar (STP)
  • Unshielded twisted pair (UTP)

 

UTP-kabels worden het meest gebruikt voor telefoons en computernetwerken.

Glasvezel kabels

Glasvezelkabels lijken veel op elektrische kabels, behalve dat ze zijn gemaakt van optische vezels om signalen en afbeeldingen over te dragen. Deze optische vezels zijn gemaakt van silica of plastic en bedekt met meerdere lagen plastic in de kabel zelf.

Er kunnen verschillende soorten glasvezelkabels worden gebruikt voor telecommunicatie over lange afstanden of voor hogesnelheidsverbindingen tussen gebouwen op de campus.

de voordelen van gestructuurde bekabeling

Mondzorgklinieken gebruiken  steeds meer gegevens. Dat legt veel stress op een bekabelingsinfrastructuur. Als u die infrastructuur niet upgradet, kunt u te maken krijgen met downtime en slechte connectiviteit.

Met point-to-point-bekabeling verbinden kabels elk apparaat rechtstreeks met elkaar. Dit was jarenlang de conventie en standaard voor bekabelingsinfrastructuur. Oudere datacentra of bedrijven die dit soort bekabelingssystemen gebruiken, zijn in het nadeel en kampen met desorganisatie.

U loopt ook het risico op meer uitvaltijd en veroudering. Stel je voor dat je elke keer dat je iets moet repareren door honderden ongelabelde en identieke kabels moet zoeken. Om het u nog moeilijker te maken, zou u elke keer dat u een nieuwe netwerkkast aan uw datacenter toevoegt extra moeten betalen aan arbeid en services. Die kosten, zowel in tijd als in geld, tellen op en schaden echt uw bedrijfsresultaten.

Als u uw mondzorgkliniek toekomstbestendig wilt maken, investeer dan in gestructureerde bekabelingsoplossingen. Gestructureerde bekabelingsoplossingen zien er niet alleen netjes en overzichtelijker uit, ze kunnen ook in de dagelijkse behoeften van uw bedrijf voorzien. Dit soort oplossingen voor netwerkbekabeling zijn gebouwd om toekomstige technologische vooruitgang op de werkplek mogelijk te maken. U bent er dan zeker van dat uw infrastructuur voldoet aan de gestelde normen en vrij van storingen is.

Kostenefficiëntie

Gestructureerde bekabelingssystemen zijn een uitstekende manier om de kosten van veroudering te verminderen. Naarmate er nieuwe technologieën opduiken, zal een eenvoudig point-to-point bekabelingssysteem niet werken. Naarmate u steeds meer toevoegt aan de technologische toolkit van uw kantoor, heeft u een bekabelingssysteem nodig dat dit ondersteunt.

Met een point-to-point bekabelingssysteem is het niet gegarandeerd dat uw netwerk aan uw toekomstige behoeften kan voldoen. Het is ook een stuk moeilijker voor een IT-specialist om een probleem met het netwerk te identificeren en op te lossen als er ooit een probleem optreedt (hoewel we zeker hopen dat dit nooit het geval zal zijn).

Gestructureerde bekabelingsoplossingen helpen u ook te besparen op arbeids- en servicekosten. Als u ooit uw apparatuur upgradet, hoeft u niet uw hele systeem opnieuw te bekabelen en hoeft u geen extra tijd en geld aan arbeid te besteden.

Gestructureerde bekabeling maximaliseert het potentieel van uw netwerk zonder het risico te lopen op uitvaltijd als gevolg van menselijke fouten. U heeft minder onderhoud en meer ROI.

Flexibiliteit

Met een gestructureerd bekabelingssysteem kunt u eenvoudig de hardware binnen uw bedrijf verplaatsen, toevoegen of wijzigen. Alles loopt naar het hoofddistributiecentrum of MDA, zodat al uw kabels op één plek worden geconsolideerd. Deze flexibiliteit is essentieel als u ooit uw systemen in de toekomst wilt upgraden.

Een gestructureerd bekabelingssysteem is geschikt voor nieuwe kasten, werkstations of draadloze toegangspunten. In tegenstelling tot point-to-point-bekabeling, is er geen sprake van een wirwar van kabels en draden. En als u ooit kantoren of locaties moet verhuizen, zijn gestructureerde bekabelingssystemen eenvoudig te demonteren en weer in elkaar te zetten.

Betrouwbaarheid

Door gestructureerde bekabeling te installeren, verbetert u de snelheid, prestaties en betrouwbaarheid van het netwerk van uw bedrijf. Een gestructureerd bekabelingssysteem kan de data-, video- en mediabehoeften van uw bedrijf ondersteunen, zodat u het meeste uit uw netwerk kunt halen als u moet uitbreiden.

Door gestructureerde bekabeling kunnen uw medewerkers genieten van een supersnel netwerk dat spraak, video en andere soorten media ondersteunt. Dit is vooral handig bij grootschalige bedrijfsactiviteiten, zoals in de productie, aangezien gestructureerde bekabeling ook de uptime maximaliseert. Tegelijkertijd maakt deze georganiseerde en gestandaardiseerde aanpak het veel gemakkelijker voor technische ondersteuning om problemen binnen het netwerk te identificeren en op te lossen.

kabel management

Wij van Dental Medix bieden kabelopruimings- en labeldiensten aan om ervoor te zorgen dat u geen kostbare tijd verliest bij het organiseren van uw kabels. Effectieve etikettering van elk type kabel is van vitaal belang voor de productieve werking van kantoren, magazijnen en residentiële, commerciële en industriële gebouwen.

Wij helpen uw netwerkkabels en datalijnen georganiseerd en efficiënt te houden. Kabellabels helpen u snel de juiste spraaklijnen te identificeren tijdens het oplossen van problemen en kunnen worden gebruikt om de datalijnen te markeren voor aanstaande installaties en reparaties.

Niet georganiseerde bedrading kan ook storingen veroorzaken. Doordat dit niet georganiseerd is maakt het identificeren van de slechte bekabeling moeilijk, maar ook het trekken van nieuwe kabels wordt bemoeilijkt. Als u een chaos aan kabels vindt in uw serverruimte of patchkasten dan heeft de vorige installateur de installatie niet volgens de normen aangelegd. De norm stelt namelijk dat overzichtelijk en geordend wordt aangelegd. Helaas komen wij dit maar al te vaak tegen. Wij kunnen voor u orde scheppen in uw serverruimte of patchkasten.

Onlangs ontvingen we een oproep en werden we ingeschakeld om de rommel op te ruimen. Tijdens de inspectie werd duidelijk dat er meer ruimte nodig was voor de communicatiehardware en kabels. Er waren lagen op lagen hardware verborgen en de kabels waren strak naar binnen geschoven. We hebben het bestaande rack vervangen door een grotere eenheid om ook de CCTV te huisvesten. We hebben toen meer kabelbeheer toegevoegd om de kabels op hun plaats te houden en de patchkabels onder controle te houden. Het werk werd van de ene op de andere dag uitgevoerd, waardoor er tijdens kantooruren niet stilviel.

Bedrijven verzenden steeds meer gegevens via hun netwerken, en het zal alleen maar toenemen naarmate er meer apparatuur en technologie op de werkplek komen. Uw bekabelingsinfrastructuur moet dit ondersteunen. Als u vasthoudt aan point-to-point-bekabeling, loopt u het risico van langere uitvaltijd telkens wanneer zich een probleem voordoet. Als u uw oude netwerkbekabeling ontgroeit, of als u gewoon het potentieel van uw bedrijf wilt maximaliseren, is het tijd om gestructureerde bekabelingsoplossingen te introduceren!